Ta bort trädstubben!

Ta bort trädstubben!

Tjenare alla läsare på Gotland, idag ska vi prata lite om stubbfräsning!

Kanske är det ett begrepp som många av er känner igen, men det kan för andra vara någonting som ni kanske aldrig tidigare har hört innan och det vore isåfall inte så konstigt. Det är inte alla som har en trädgård och behöver ta ner träd. Har man ett träd på tomten som man gärna vill avlägsna eller precis avlägsnat, ja då är det här helt rätt inlägg för er. Om vi tar allt i rätt ände, så bör den första frågan handla om varför man väljer att fälla ett träd . Det är en fråga som kan ha väldigt många svar, för sanningen är att det finns flera olika anledningar till att man väljer och fälla träd. Vissa träd måste tas ner av säkerhetsskäl, andra kanske har bör tas ner för de har dött och börjat ruttna. Det kan också vara så trädet kanske skymmer solen eller förstör en fin utsikt.

Har man tagit ner ett träd så är det egentligen bara stubben som står kvar i trädgården. Och varför ska man då använda stubbfräsning kanske vissa av er tänker? Jo, för det första så är det inte särskilt charmigt med en stubbe ståendes på tomten. Det är inte estetiskt snyggt och sen är det faktiskt inte så praktiskt vid exempelvis gräsklippning. En annan anledning till stubbfräsning är att myror och liknande insekter trivs väldigt bra i en stubbe. Har du stubben kvar så behöver det inte dröja länge innan din trädgård har fått lite nya gäster i form av insekter.

Så ska du fälla träd? Se då till att få hjälp med stubbfräsning i samma veva, så får du bort allting medan du ändå är igång. Nu vill jag önska er alla en fortsatt fin dag, vi hörs!

Kommentarer är stängda.